Sunday, October 9, 2011

Социально-інформаційна акція «Створи майбутнє». Владислав Ващук, колишній капітан "Динамо-Київ"

Перший тиждень жовтня  у всьому світі – тиждень паліативної медицини.

Про цю проблему більшість не знає, а ті , хто знає, її просто бояться.  Насправді,  понад сотні, тисячі людей щодня не можуть позбутися болю. Багато з них  в останні дні життя  навіть не мають  спокійного притулку.  Ми хочемо розказати, що
                                          в Україні сьогодні:
¡         щороку невиліковно хворими стають 500 тис. людей.
¡        70% з них не отримують необхідної кількості знеболювального і  терплять страшний біль.
¡        діє лише 7 хоспісів та 22 відділення паліативної допомоги, тоді як таких закладів повинно  по кілька в кожній області.
¡        в наявних хоспісах не вистачає медикаментів, обладнання, персоналу.
¡        недостатньо поширений волонтерський рух, молодь не сприймає і не розуміє його значення.

Про акцію.
Суть акції.  Сім молодих художників малюють портрети зірок такими, якими вони бачать їх через 30 років. Зірки їдуть  з місією у хоспіси. 
Нам з Іваном випало намалювати Владислава Ващука, колишній капітан "Динамо-Київ". Наразі тренер "Динамо-2" 

В.Ващук через 30 років очами Пономаренко І.І. і Бикової О.В.

Ідеологія акції.
Молодість, успіх, слава – поняття минущі. Ніхто  не може обминути закони природи і уникнути старості. Але кожна мить життя може бути достойно прожита, якщо суспільство створить для цього закони і умови. Участь зірок, їх погляд у майбутнє демонструє  думку, що  ніхто не знає свого завтрашнього, але якщо ми створимо гармонійне, милосердне і співчутливе суспільство,  кожне життя в ньому буде захищене.

Мета акції.
Загалом. Привернути увагу всього суспільства до проблеми.  Виховувати у людей почуття милосердя. Розбудити  почуття необхідності активізувати волонтерський рух.
Конкретно. Ініціювати прийняття відповідних документів, які б  сприяли вирішенню  нагальних питань у сфері паліативної  та хоспісної допомоги ( доступ до знеболення, підготовка фахівців, відкриття нових сучасних хоспісів, забезпечення їх ліками.)

Учасники  проекту.
  ¡        Молоді художники. Иван Пономаренко, Катя Дудник, Олександра Осініна,  
             Артем Андрійчук, Іван Денисенко та  ін.
  ¡        Відомі люди. Ірена Карпа, Даша Малахова, Святослав Олійник ,Владислав Яма,                            Олександр Шовковський, Олена Філіп»єва. (список уточнюється і доповнюється )

Ніхто не знає, яким буде його майбутнє, але кожен може подбати про нього вже тепер. Якщо дбатиме про суспільство, де люди цінують кожну мить свого і чийогось життя.
                        Приєднуйся до нашої акції!
 

No comments:

Post a Comment